09/05/17 Les universitats valencianes impulsen l’ocupació dels seus estudiants

les-universitats-valencianes-impulsen-ocupacio-dels-seus-estudiants

La Universitat d’Alacant i la Universitat Politècnica de València van celebrar el passat mes d’abril les seues cites més importants en matèria d’ocupació i emprenedoria. Aquestes trobades s’han consolidat com un marc idoni per a posar en contacte empreses punteres en el seu sector, institucions i organitzacions amb estudiants, titulades i titulats universitaris, i oferir-los les eines necessàries per a impulsar la seua incorporació al mercat laboral.

Al voltant de 3.000 estudiants, titulades i titulats van assistir a la XIX Marató d’Ocupació i Autoocupació de la Universitat d’Alacant, que organitza el Vicerectorat d’Estudiants, a través del Gabinet d’Iniciatives Per a l’Ocupació -GIPE- i l’Observatori d’Inserció laboral, i en què van participar 58 estands: 32 empreses privades, 15 organitzacions i institucions públiques i privades en matèria d’ocupació i emprenedoria, i 11 serveis de la universitat.

Entre les activitats que es van dur a terme en el marc de la XIX Marató cal destacar la Triatló d’Idees Empresarials amb l’objectiu de potenciar el procés de generació d’idees mitjançant activitats d’estímul de la creativitat i cultura emprenedora.

Per la seua banda, la Universitat Politècnica de València va organitzar, a través del Servei Integrat d’Ocupació, la XVII edició del Fòrum d’Ocupació i Emprenedoria Fòrum e², en què van participar un total de 104 empreses i es van recollir 11.132 currículums.

En el marc del Fòrum es van realitzar més de 85 activitats, entre elles 75 conferències d’empresa, que van concentrar un total de 1.325 assistents, i huit conferències de representants EURES internacionals, la xarxa Europea de Servei Públics d’Ocupació, amb 133 assistents.

Fonts: UA i UPV / Foto: UA