18/06/18 L’AVAP rep 210 sol·licituds per a l’acreditació a professorat doctor de les universitats valencianes

La-AVAP-recibe-210-solicitudes-para-la-acreditación-a-profesorado-doctor-de-las-universidades-valencianas

L’AVAP ha rebut 210 sol·licituds de docents interessats en acreditar-se en les figures de professorat contractat doctor, professorat ajudant doctor i professorat d’universitat privada en el primer termini de la convocatòria de 2018. El professorat que obtinga l’acreditació podrà participar en els processos de contractació per a aquestes figures a les universitats del sistema valencià.

Per figura contractual, s’han presentat 97 sol·licituds per ajudant doctor, 80 per a la figura de contractat doctor i 33 per a professorat d’universitat privada. L’àrea que ha registrat el major volum d’expedients ha estat Ciències Socials (77), seguida d’Enginyeria i Arquitectura (34), Ciències Mèdiques i de la Salut (32), Art i Humanitats (30), Ciències de la Vida (17 ), Ciències Jurídiques (12) i Ciències (8).

Un comité d’experts i expertes independents per cadascuna de les àrees de coneixement de valorar les sol·licituds en funció de quatre criteris: formació acadèmica, experiència professional, experiència docent i experiència investigadora.

L’avaluació positiva de l’AVAP és requisit per a poder accedir als processos de selecció de les universitats públiques valencianes en les figures d’ajudant doctor i contractat doctor. En el cas de les universitats privades, almenys el 60% de la plantilla d’aquestes institucions ha de comptar amb l’avaluació positiva.