17/07/18 L’Acadèmia Europea de Ciències premia l’investigador de l’ITQ Avelino Corma

academia-europea-de-ciencies-premia-investigador-itq-avelino-corma

Avelino Corma, professor d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Tecnologia Química (ITQ), centre mixt del CSIC i la Universitat Politècnica de València (UPV), ha estat reconegut amb la Medalla de Blaise Pascal 2018 que atorga l’Acadèmia Europea de Ciències per la seua contribució a la ciència en el camp de la química i la catàlisi.

Des de 2013, l’Acadèmia Europea de Ciències reconeix amb aquest guardó les contribucions personals excel·lents a la ciència i la tecnologia i la promoció de l’excel·lència en la investigació i l’educació. En anteriors edicions han rebut aquest premi el guanyador del Premi Nobel de Química 2016, Jean-Pierre Sauvage; el guanyador del Premi Wolf Henri B. Kagan o el president de la Alexander von Humboldt Foundation, Helmutz Schwarz.

El treball investigador d’Avelino Corma se centra actualment en el desenvolupament de nous materials amb propietats catalítiques i de separació, així com en la seua aplicació a processos industrials amb l’objectiu de fer-los més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient.

Aquest guardó se suma als nombrosos premis concedits a Corma, entre els quals destaquen el Premi de l’Amistat del Govern Xinès, el Premi Spiers Memorial 2016, el premi Príncep d’Astúries d’Investigació Científica i Tècnica (2014), la Gran Medalla de la Acadèmia de les Ciències Francesa (2011), el Mèrit Científic de la Generalitat Valenciana (2011), el Royal Society of Chemistry Centenary Prize (2010) i el Premi Rei Jaume i de Noves Tecnologies (2000).

El lliurament del guardó tindrà lloc el proper mes d’octubre a la Universitat de Bielefeld (Alemanya).

Font: CSIC