29/12/17 Ana Lluch i Juan Martínez-León, nomenats ambaixadors de la sanitat espanyola

ana-lluch-i-juan-martinez-leon-nomenats-ambaixadors-de-la-sanitat-espanyola

El mitjà d’informació sanitària Diario Médico ha seleccionat 25 ambaixadors de la medicina espanyola, entre els quals se situen Ana Lluch, catedràtica de Medicina de la Universitat de València, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València i membre del Consell assessor de l’AVAP, i Juan Martínez-Lleó, catedràtic de Cirurgia de la Universitat de València i cap del Servei de Cirurgia Cardiovascular a l’Hospital General de València.

Aquesta distinció, que coincideix amb el vin-i-cinqué aniversari del diari, busca reconèixer la tasca, premiar la dedicació i posar en valor la feina dels professionals sanitaris i la seua trajectòria en l’àmbit assistencial, docent i investigador. Així mateix, es tracta d’un reconeixement a qui encarna els valors humanitaris de Medicina.

Per a l’elecció dels facultatius, van ser seleccionats prèviament un centenar de precandidats de tot el territori nacional que simbolitzen, en conjunt, la qualitat de la sanitat espanyola, tenint en compte totes les especialitats i àmbits (assistencials, docents i científics) i els sectors públic i privat. L’Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV) va proposar als doctors valencians per a aquest guardó.

Més de 5.000 professionals van votar a la pàgina web diariomedico.com per a elegir els 50 finalistes. Finalment, un jurat d’especialistes (Fernando Carballo, president de Facme; Joaquín Poch, president de la Reial Acadèmia Nacional de la Medicina; Carmen Fernández, directora de Diario Médico; Serafín Romero, president de l’OMC; Isabel Sánchez, directora mèdica de Merk a Espanya i Javier Olave, exdirector del diari) van valorar la trajectòria, dedicació i altres aportacions per a la selecció dels 25 guanyadors.

Font: Universitat de València i Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València