06/11/18 Ángela Nieto, membre del Comité de Direcció de l’AVAP, millor investigadora contra el càncer

angela-nieto-membre-del-comite-de-direccio-de-lavap-millor-investigadora-contra-el-cancer

La investigadora de l’Institut de Neurociències -centre mixt del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i la Universitat Miguel Hernández d’Elx (UMH)- i membre del Comité de Direcció de l’AVAP, Ángela Nieto, ha sigut premiada amb l’ ASEICA Cancer Research Award 2018 a la millor trajectòria investigadora, guardó que concedeix l’Associació Espanyola d’Investigació sobre el Càncer. Amb aquests guardons l’ASEICA posa en valor l’esforç dels investigadors espanyols en els avenços contra el càncer.

Ángela Nieto dirigeix ​​un grup d’investigació que estudia els moviments cel·lulars durant el desenvolupament embrionari i la malaltia, i més concretament fenòmens de plasticitat cel·lular en embrions. La seua principal contribució ha sigut l’impacte que la reactivació d’aquests programes embrionaris té en patologies d’adult, incloent la progressió del càncer, la fibrosi i el creixement i mineralització dels ossos.

Nieto és presidenta de la Societat Internacional de Biologia del Desenvolupament (ISDB) i delegada Científica per Espanya en el Laboratori Europeu de Biologia Molecular des de 2010. També és membre del Consell de Directors de la Societat Internacional de Diferenciació (ISD) i del Comité Científic Assessor de l’Agència Estatal d’Investigació (AEI).