29/11/17 L’AVAP participa en les XVII Jornades d’Orientació UPV

avap-participa-en-les-xvii-jornades-dorientacio-upv

La Universitat Politècnica de València ha celebrat aquest dimecres la XVII edició de les seues Jornades d’Orientació, una trobada anual dirigida a orientadors, tutors, professors i directors de centres d’ensenyament secundari de la Comunitat Valenciana. El director general de l’AVAP, Salvador Palazón, ha participat en aquest esdeveniment.

En la seua intervenció, Salvador Palazón ha destacat el canvi que ha suposat la incorporació dels estudis universitaris espanyols a les estratègies formatives de l’Espai Europeu d’Educació Superior, que estableix un model enfocat cap a l’aprenentatge basat en el treball de l’estudiant, en el qual prevalen els objectius i l’adquisició de competències. En aquest sentit, ha incidit en la necessitat de dissenyar els processos d’ensenyament-aprenentatge i els d’avaluació centrats en l’estudiant, i ha ofert les claus per a desenvolupar aquests procediments.

Les Jornades d’Orientació brinden als professionals de l’orientació eines i solucions per a enfrontar-se a temes relacionats amb la seua tasca diària en col·legis i instituts, a més d’informació rellevant i actualitzada sobre el panorama universitari actual. Així, durant la trobada s’han abordat temes com l’orientació als joves per a un futur d’èxit, l’accés a la universitat o les competències de l’orientador.