02/10/17 Dos col·leccions d’editorials universitàries valencianes obtenen el segell de Qualitat en Edició Acadèmica

dos-col·leccions-deditorials-universitaries-valencianes-obtenen-el-segell-de-qualitat-en-edicio-academica

Les col·leccions Desarrollo Territorial —editada per Publicacions de la Universitat de València— i Aldea Global —en la qual participen Publicacions de la Universitat de València i Publicacions de la Universitat Jaume I— han obtingut el segell de Qualitat en Edició Acadèmica-Academic Publishing Quality (CEA-APQ). A més d’aquestes dos col·leccions, altres 27 d’editorials universitàries i científiques espanyoles han rebut el segell en aquesta primera convocatòria.

El distintiu està promogut per la Unió d’Editorials Universitàries Espanyoles (UNE) i avalat per l’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA) i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT). Amb aquesta iniciativa pionera a Europa es reconeix la qualitat científica i editorial de les col·leccions que han superat favorablement una sèrie de requisits de qualitat informativa, política editorial, processos editorials, reputació i prestigi.

Desarrollo Territorial, creada el 2006, s’ha convertit en referent nacional en el camp de les investigacions sobre governança territorial, polítiques públiques amb fort impacte territorial i desenvolupament local. La col·lecció ha aconseguit, a més, la menció especial d’internacionalitat a causa de la presència d’autors estrangers.

Es tracta d’una col·lecció dirigida a grups de recerca de diferents àrees (Geografia, Economia, Polítiques socials, Dret, Arquitectura), responsables públics, joves investigadors, professorat especialitzat en aquestes àrees i estudiants de grau i postgrau.

Aldea Global, que va veure la llum per primera vegada el 1997, és una col·lecció de les editorials de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​la Universitat Jaume I, la Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de València. Edita obres sobre comunicació i tecnologies de la comunicació que, amb un enfocament multidisciplinari, aborden temes de periodisme, comunicació audiovisual, publicitat, relacions públiques i documentació, i d’altres disciplines de les ciències socials i les humanitats estretament relacionades amb la comunicació social.

Les 29 col·leccions reconegudes en aquesta primera convocatòria mantindran el segell per un període de tres anys a comptar des de la resolució definitiva de la convocatòria, realitzada el 27 de juliol de 2017.

Font: Universitat de València i UNE