12/04/18 Dos investigadors de la Universitat de València reben sengles ajudes Advanced Grants de l’ERC

Dos-investigadores-de-la-Universitat-de-València-reciben-sendas-ayudas-Advanced-Grants-del-ERC

El Consell Europeu d’Investigacions (ERC, per les sigles en anglés) ha concedit sengles ajudes Advanced Grants a Mónica Bolufer, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de València, i Eugenio Coronado, catedràtic de Química Inorgànica i investigador a l’Institut de Ciència Molecular (ICMol). Aquestes subvencions estan dotades amb 2,5 milions d’euros cadascuna per a un període de cinc anys.

Les subvencions Advanced Grants són les de major quantia concedides per l’ERC per a desenvolupar projectes punters. En aquest sentit, per a la selecció dels projectes es té en compte un únic criteri d’avaluació: l’excel·lència científica de l’investigador i de la proposta d’investigació.

En el cas d’Eugenio Coronado, que aconsegueix per segona vegada aquesta ajuda, l’objectiu del seu projecte és obtindre una nova generació de materials i dispositius híbrids d’aplicació directa en camps com l’electrònica, l’espintrònica, la detecció molecular o l’emmagatzematge energètic. Per a això, es dissenyaran materials intel·ligents formats per molècules magnètiques dipositades sobre materials bidimensionals, anàlegs al grafè, amb propietats magnètiques o superconductores.

La catedràtica Mónica Bolufer és investigadora a l’Institut Universitari d’Estudis de la Dona i està especialitzada en història social, cultural i de gènere. Bolufer destinarà l’ajuda a l’estudi dels models de gènere a l’Europa del segle XVIII i els seus territoris colonials. Es tracta d’una aproximació transnacional i transatlàntica a la circulació d’aquests models, superant els enfocaments nacionals o merament comparatius i situant en el mapa historiogràfic la Il·lustració en l’Imperi hispànic.

La subvenció Advanced Grants aconseguida per Mónica Bolufer és la primera concedida a una investigació a la Comunitat Valenciana en l’àrea de Ciències Socials i Humanitats.

Aquest any l’ERC ha concedit aquestes subvencions a un total de 18 investigadors que treballen en centres espanyols, el que situa el país en cinquena posició pel que fa a ajudes rebudes, per darrere del Regne Unit, Alemanya, França, i Suïssa.

Més informació: Universitat de València