27/07/18 El catedràtic de la UPV José Bonet, nou president de la secció d’Exactes de la Reial Acadèmia de Ciències

el-catedratic-de-la-upv-jose-bonet-nou-president-de-la-seccio-exactes-de-la-reial-academia-de-ciencies

José Bonet Solves, catedràtic de la Universitat Politècnica de València (UPV) i investigador de l’Institut de Matemàtica Pura i Aplicada (IUMPA-UPV), ha estat elegit president de la secció d’Exactes de la Reial Acadèmia de Ciències (RAC). El seu mandat arrancarà el proper mes d’octubre i tindrà una durada de dos anys.

Bonet ha destacat com a repte al seu mandat contribuir a millorar la formació matemàtica en tots els nivells educatius preuniversitaris “per a acabar com siga amb la por que encara hui genera aquesta disciplina entre els estudiants més joves”.

Sobre la sortida professional dels estudis universitaris de matemàtiques ha afegit que cada vegada són més les empreses que requereixen d’un perfil matemàtic en la seua plantilla, ja que “hui, el tractament de grans quantitats de dades és fonamental en molts camps”.

Així mateix, considera necessari potenciar la coordinació de la secció d’Exactes de la RAC amb la resta de societats matemàtiques del país i promoure noves activitats de divulgació.

El professor Bonet està considerat com un dels principals dinamitzadors i referents de la investigació i divulgació matemàtica en l’àmbit nacional. De fet, el 2016 va ser guardonat amb la Medalla de la Reial Societat Matemàtica Espanyola (RSME) per les seues “rellevants, excepcionals i contínues aportacions en la investigació matemàtica”. Fins a hui ha publicat més de 200 articles d’investigació en revistes internacionals i ha dirigit 14 tesis doctorals.

Font: UPV