06/07/18 El catedràtic de la UV Francesc Lloret, premiat per la Societat Química de França

el-catedratic-de-la-uv-francesc-lloret-premiat-per-la-societat-quimica-de-frança

El catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València i investigador a l’Institut de Ciència Molecular (ICMol) Francesc Lloret Pastor ha rebut el Premi Hispano-Francès “Miguel Catalán – Paul Sabatier” SCF 2018. El guardó és un reconeixement “als seues eminents treballs en el disseny i síntesi de nous compostos metàl·lics polinuclears amb propietats magnètiques controlades”.

El Premi Hispano-Francès “Miguel Catalán – Paul Sabatier” SCF 2018, creat en col·laboració amb la Reial Societat Espanyola de Química, es concedeix amb caràcter biennal.

El treball de Lloret Pastor ha jugat un paper clau en la creació del que avui es coneix com Magnetisme Molecular. De fet, ha aportat els primers exemples d’imants basats en molècules i imants unidimensionals.

El seu equip ha desenvolupat un enfocament sintètic racional per a dissenyar Polímers de Coordinació Porosos Magnètics Multifuncionals basats en molècules multifuncionals (imants quirals, imants porosos, conductors magnètics, sistemes fotomagnètics i interruptors redox, entre d’altres) així com compostos per a la Espintrónica Molecular i complexos mononuclears com models de Qubits per a la Computació Quàntica.

Francesc Lloret ha publicat més 550 articles en prestigioses revistes científiques i és un dels químics més citats a nivell mundial, amb més de 22.000 cites. Entre d’altres reconeixements, ha rebut el Premi Nacional d’Investigació en Química Inorgànica de la Reial Societat Espanyola de Química (2005). Així mateix, en 2014 va ser triat membre acadèmic de l’Acadèmia Europea de Ciència; és Doctor Honoris Causa per la Universitat de Bucarest des de 2014, i és membre científic del Consell Editorial de diverses revistes científiques internacionals.

Font: UV