02/02/18 El catedràtic de la UV Gustau Camps-Valls, nomenat fellow de l’Institut Internacional d’Enginyers Elèctrics i Electrònics

el-catedratic-de-la-uv-gustau-camps-valls-nomenat-fellow-de-linstitut-internacional-denginyers-electrics-i-electronics

L’Institut Internacional d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE per les seues sigles en anglès) ha nomenat fellow Gustau Camps-Valls, catedràtic d’Enginyeria Electrònica de la Universitat de València i coordinador del grup d’investigació Image and Signal Processing (ISP) al Parc Científic de la institució acadèmica. Amb aquest nomenament, el IEEE reconeix la contribució de Camps-Valls a l’aprenentatge automàtic en sensors remots.

El grau de fellow és el més alt concedit per l’Institut Internacional d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE), la major associació internacional d’enginyers en tecnologia, que compta amb més de 120 anys d’història i al voltant de 425.000 membres en 160 països. Així mateix, publica al voltant del 40% dels treballs en els camps de les enginyeries elèctrica, electrònica i ciències de la computació.

La tasca investigadora de Gustau Camps-Valls se centra en el desenvolupament d’algoritmes d’aprenentatge automàtic per a l’anàlisi de dades de teledetecció, observació de la terra i Geociència. És autor de 150 articles en revistes internacionals, més de 200 comunicacions en congressos i cinc llibres internacionals. El 2015 va obtindre la prestigiosa ajuda Consolidator Grant que concedeix l’European Research Council (ERC) per a avançar en l’aprenentatge estadístic de dades d’observació de la Terra.

Font: Parc Científic de la Universitat de València