21/06/18 El sistema universitari valencià, el tercer més productiu d’Espanya

el-sistema-universitari-valencia-el-tercer-mes-productiu-despanya

La Comunitat Valenciana posseeix, un any més, el tercer sistema universitari amb major índex de rendiment d’Espanya, només per darrere del català i el càntabre. Així ho recull la sisena edició de la classificació U-Ranking, elaborada per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

Segons la classificació, el sistema català se situa un 20% per damunt de la mitjana d’Espanya, seguit del càntabre (18% superior a la mitjana), el valencià (8%), balear (4%), navarrés (4%), madrileny (4%), aragonès (3%) i gallec, que se situa en la mitjana.

Les universitats públiques lideren el sistema universitari espanyol i dominen les classificacions d’investigació i innovació i desenvolupament tecnològic. Mentre que les universitats privades continuen destacant en el rànquing d’exercici docent, amb un rendiment mitjà d’un 12% per damunt de la mitjana espanyola.

Per institucions, la Universitat Politècnica de València obté el tercer lloc en el rànquing global. També destaquen la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat de València, la Universitat d’Alacant i la Universitat Jaume I.

U-Ranking 2018 classifica 61 universitats públiques i privades en funció d’un índex sintètic obtingut a partir de 25 indicadors d’activitat docent, investigació i innovació i desenvolupament tecnològic.

Més informació.