27/04/18 El vicerector de la UPV José Capilla, nou president de RUVID

el-vicerector-de-la-upv-jose-capilla-nou-president-de-ruvid

La Xarxa d’Universitats Valencianes per al foment de la I+D+i (RUVID) té nou president. José E. Capilla, vicerector d’Investigació, Innovació i Transferència de la Universitat Politècnica de València (UPV), pren possessió del càrrec en substitució de Manuel Miguel Jordán, que ha finalitzat els dos anys de mandat previstos.

La renovació de càrrecs de la Comissió Executiva s’ha produït durant l’última Assemblea General de RUVID. En aquest nou mandat Capella estarà acompanyat de Jesús Lancis, vicerector d’Investigació i Doctorat de la Universitat Jaume I, qui ocupa ara la vicepresidència de RUVID, i Fernando Conesa, cap del Servei de Promoció i Suport a la Investigació, Innovació i Transferència de la UPV, qui assumeix la Secretaria de l’Associació.

El nou president de RUVID ha destacat que els seus principals reptes de cara als propers dos anys seran, “aprofitant l’eficient i brillant gestió d’anteriors presidències, reforçar el compromís de les universitats valencianes amb el teixit socioeconòmic. Per a això es col·laborarà al màxim amb la posada en marxa de l’Agència Valenciana de la Innovació, es seguirà de prop i participarà en la implementació de l’estratègia d’especialització intel·ligent RIS3, i s’efectuarà una reflexió per a llançar accions innovadores que reforcen la col·laboració de la universitat amb l’empresa valenciana”.

Creada l’any 2001, RUVID es compon actualment de les cinc universitats públiques i dos privades de la Comunitat Valenciana. A més, són socis honoraris la Xarxa de Parcs Científics Valencians així com el Consell Superior d’Investigacions Científiques.