11/06/18 Els Premis Rei Jaume I distingeixen sengles catedràtics de la UV i de la UPV

els-premis-rei-jaume-i-distingeixen-sengles-catedratics-de-la-uv-i-de-la-upv

La catedràtica de la Universitat de València Dolores Corella Piquer i el catedràtic de la Universitat Politècnica de València Ramón Martínez-Máñez han sigut guardonats amb els Premis Rei Jaume I, en les categories d’Investigació Mèdica i de Noves Tecnologies respectivament. Els premiats d’aquest any han estat proclamats per la Fundació Premis Rei Jaume I en un acte celebrat el dia 5 de juny al Palau de la Generalitat Valenciana.

El Premi Rei Jaume I d’Investigació Mèdica ha estat atorgat a Dolores Corella Piquer, doctora en Farmàcia i catedràtica de Medicina Preventiva i Salut Pública a la Universitat de València. El jurat ha reconegut el seu treball pioner en el naixement i desenvolupament del camp de la Genòmica nutricional i l’estudi de les interaccions gen-dieta. Corella és també pionera a Espanya en la formació de personal investigador en l’àmbit de l’epidemiologia genòmica.

El Premi Rei Jaume I de Noves Tecnologies ha recaigut en Ramon Martínez-Máñez, catedràtic del Departament de Química de la Universitat Politècnica de València (UPV), director de l’Institut Interuniversitari (UPV-UV) de Recerca de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM ) i director científic del CIBER-BBN de l’Institut de Salut Carlos III. El jurat ha valorat les seues contribucions excepcionals en el desenvolupament de nanosensors amb aplicacions en tecnologia d’aliments i medicina. L’alta qualitat científica del seu treball s’ha aplicat en diferents àmbits tecnològics amb impacte social.

A la resta de categories han estat guardonats María Vallet Regí en Investigació Bàsica, Íñigo J. Losada Rodríguez en Protecció del Medi Ambient, Xavier Freixas Dargallo en Economia, i Enrique Silla Vidal en el premi a l’Emprenedor.

Premis Rei Jaume I

Dedicats a la promoció de la ciència, la investigació i l’emprenedoria a Espanya, figuren entre els més ben remunerats del país: cada guardonat rep 100.000 euros, amb el compromís de destinar part de l’import a la investigació o l’emprenedoria, una medalla d’or i un diploma acreditatiu.

Les persones distingides amb aquests premis són convidades a formar part de l’Alt Consell Consultiu en Investigació i Desenvolupament de la Presidència de la Generalitat Valenciana, amb la finalitat d’oferir assessorament en matèria d’investigació, desenvolupament i innovació tecnològica.