04/12/18 Francis Mojica, Premi Averroes d’Or Ciutat de Córdoba 2018 a la Investigació Científica i Tècnica

francis-mojica-premi-averroes-dor-ciutat-de-cordoba-2018-a-la-investigacio-cientifica-i-tecnica

L’investigador de la Universitat d’Alacant i membre del Consell Assessor de l’AVAP Francis Mojica ha rebut el Premi Averroes d’Or Ciutat de Córdoba 2018  a la “Investigació Científica i Tècnica” pel descobriment del sistema d’immunitat adquirida conegut com CRISPR. El descobriment ha suposat l’avanç amb major repercussió en ciències de la vida de la història recent.

Els Premis Averroes d’Or Ciutat de Córdoba 2018  són otorgats anualment per l’Associació Professional d’Informadors Tècnics Sanitaris de Córdoba “Círculo Cultural Averroes” per a reconèixer la tasca científica, tècnica i humana realitzada per persones, equips de treball o institucions, els assoliments dels quals són un exemple per a la humanitat.

Aquest guardó s’uneix a una gran llista de reconeixements durant els darrers anys, entre els quals destaca la Medalla d’Honor Científica del Dr. Balmis, la Distinció de la Generalitat Valenciana al Mèrit Científic, el Premi “Rei Jaime I” d’Investigació Bàsica, el Premi “Alberto Sols” a la millor labor investigadora en Ciències de la Salut, el Premi Fundació BBVA Fronteres del Coneixement en la categoria de Biomedicina, el Premi Albany i el de la Fundació Lilly d’Investigació Biomèdica 2017. A més, aquest any ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat de València.

Font: Universitat de Alicante