24/01/18 L’Institut Internacional d’Enginyers Elèctrics i Electrònics nomena fellow member el catedràtic de la UPV Vicente Boria

El catedràtic i investigador de la Universitat Politècnica de València (UPV) Vicente Boria ha sigut nomenat nou fellow member de l’Institut Internacional d’Enginyers Elèctrics i Electrònics (IEEE, en les seues sigles en anglès) en tècniques i teoria de microones. Amb aquest nomenament, Boria s’incorpora a l’elit d’experts de l’EEE.

Vicente-Boria

Mitjançant el grau de fellow, l’IEEE reconeix les contribucions científiques d’alt impacte d’enginyers de tot el món. De fet, menys del 0’1% dels seus membres aconsegueixen aquest reconeixement anualment. En el cas del professor Boria, el nomenament es deu a les seues contribucions en els àmbits del modelatge electromagnètic i les tècniques de disseny de circuits d’alta freqüència per a aplicacions d’alta potència, entre les que es troben els sistemes de comunicacions espacials.

Boria lidera el Grup d’Aplicacions de les Microones de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia (iTEAM), el treball del qual se centra en el desenvolupament de noves solucions tecnològiques de components passius d’alta freqüència per a futurs sistemes de comunicacions espacials, com és el cas del sistema de navegació europeu Galileu.

Així mateix, és president de la Comissió Executiva del Consorci Espacial Valencià (Val Space), que gestiona el Laboratori Europeu d’Alta Potència en Radiofreqüència juntament amb l’Agència Espacial Europea (ESA, per les seues sigles en anglès).

Font i fotos: UPV