03/04/18 L’investigador de la UA Javier García, premiat per la Societat Americana de Química com a millor emprenedor 2018

La Societat Americana de Química ha concedit al catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat d’Alacant i fundador de l’empresa de base tecnològica Rive Technology, Javier García, el premi Kathryn C. Hach Award for Entrepreneurial Success 2018 (premi al millor emprenedor dels Estats Units en el sector químic). És la primera vegada que aquesta societat científica, la més gran del món, atorga aquest guardó a un estranger.

investigador-de-la-ua-javier-garcia-premiat-per-la-societat-americana-de-quimica-com-a-millor-emprenedor-2018

L’acte de lliurament del premi, dotat en 20.000 dòlars, va tindre lloc el passat 20 de març durant la reunió anual de la Societat a Nova Orleans. Durant el seu discurs d’agraïment, García va descriure el seu treball, que se centra en el descobriment i comercialització de catalitzadors dissenyats per a millorar l’eficiència dels processos de químics que, des de 2012, s’utilitzen en diverses refineries dels Estats Units.

Javier García és director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular (NANOMOL) de la Universitat d’Alacant, centre d’investigació de referència en nanomaterials per a aplicacions energètiques. Nombrosos guardons de prestigi han reconegut el treball, entre ells el Premi Rei Jaume I en la categoria de Noves Tecnologies.

Així mateix, és membre del Comité Executiu de la Unió Internacional de Química Pura i Aplicada (IUPAC), de l’Alt Consell Consultiu de la Generalitat Valenciana, del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial, de la Global Young Academy i de la Royal Society of Chemistry.

Font: Universitat d’Alacant