14/11/17 IV Fòrum AVAP de Qualitat Universitària

Cartell-IV-Forum-AVAP-Qualitat-Universitaria

L’AVAP organitza el IV Fòrum de Qualitat Universitària, les sessions del qual tindran lloc els propers dies 30 de novembre a la Universitat d’Alacant i 1 de desembre a la Universitat Miguel Hernández d’Elx, amb l’objectiu de debatre al voltant de qüestions d’interés en l’àmbit de l’educació superior.

La quarta edició del Fòrum abordarà principalment tres temes: l’acreditació institucional, la implantació de graus de menys de 240 ECTS i la millora de l’ocupabilitat dels titulats i titulades. Així mateix, també està previst un taller destinat a l’alumnat interessat en implicar-se en els processos de qualitat universitària.

El Reial Decret 420/2015, de 29 de maig, regula l’acreditació institucional de centres, com a alternativa al model d’acreditació de títols. En aquest sentit, en la primera sessió s’analitzarà quina és la situació actual i els avanços en la implementació de l’acreditació institucional.

Les implicacions del disseny i implantació de graus de menys de 240 ECTS, així com el repte que suposa per a les universitats l’anomenat 3+2 amb l’adopció del sistema basat en dos cicles (3 anys de Grau i 2 anys de Màster) que contempla l’Espai Europeu d’Educació Superior, també centrarà part de la primera jornada.

La segona sessió s’ocuparà de debatre al voltant de les estratègies per a millorar l’ocupabilitat dels titulats universitaris, un tema d’especial interés, ja que la satisfacció dels egressats forma part de les directrius en les avaluacions de renovació de l’acreditació a què s’han de sotmetre els títols universitaris oficials.

El Fòrum està obert a tota la comunitat universitària, especialment a equips rectorals, deganals i directius, responsables d’unitats tècniques de qualitat, estudiants i membres de comissions de títols. Els interessats en assistir poden inscriure’s fins al 28 de novembre.

Programa del IV Fòrum AVAP de Qualitat Universitària