27/09/19 Javier Oliver Villarroya, nou director general de l’AVAP

javier oliver nuevo director general avapEl passat 6 de setembre, el Ple del Consell va nomenar Javier Oliver Villarroya com a director general de l’AVAP per a substituir a Miguel Ginés en el càrrec. El Decret de nomenament es va publicar al DOGV núm. 8631 de 10.09.2019.

Javier Oliver és doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de València (UPV), i llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de València-Estudi General.

Actualment és titular d’universitat en el Departament de Sistemes Informàtics i Computació de la UPV, i membre de l’Institut Valencià d’Investigació en Intel·ligència Artificial. La seua investigació està centrada en els llenguatges de programació i l’enginyeria de software.

Ha participat com a investigador en més de trenta projectes subvencionats en convocatòries públiques, en alguns com a investigador principal, i ha realitzat estades d’investigació, entre altres, en les universitats d’Aachen, Kiel, Dusseldorf, Udine, Télécom-Lille, Télecom-Brest, Paris-Tech, IRISA-Rennes, i en Paris Research Laboratory-DEC. Així mateix, en els darrers anys ha realitzat estades curtes en universitats franceses (Lille, Brest, Paris) impartint classes i desenvolupant accions compartides amb docents de telecomunicació d’aquestes universitats.

En el capítol de publicacions destaquen més de setanta aportacions entre articles en revistes i ponències en congressos i, fins ara, ha dirigit dues tesis doctorals i més de trenta treballs entre treballs de fi de màster, projectes de fi de carrera i treballs de fi de grau.

Des del maig de 2015 ha sigut el director de l’Institut de Ciències de l’Educació de la UPV, tasca que ha desenvolupat fins a  la seua incorporació a l’AVAP. En aquest àmbit una de les línies de treball més destacades ha sigut la innovació en la docència universitària.

Des del 2016 ha liderat un projecte institucional de la UPV que persegueix la implantació de la formació i l’acreditació d’un llistat comú de competències transversals de l’alumnat en tots els títols oficials que s’imparteixen en la UPV.

D’altra banda, ha sigut el responsable, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Telecomunicació de la UPV, del procés d’acreditació de l’agència americana ABET per a la titulació d’Enginyeria de Telecomunicació, aconseguida en 2012.

En 2018 ha sigut el coordinador en la UPV d’un nou procés d’acreditació de l’agència ABET, en què han participat deu titulacions.