17/05/18 La Comunitat Valenciana, entre les quatre regions espanyoles amb major rendiment de les seues universitats

la-comunitat-valenciana-entre-les-quatre-regions-espanyoles-amb-major-rendiment-de-les-seues-universitats

La Comunitat Valenciana és, junt amb la Comunitat de Madrid, la quarta regió espanyola amb un major nombre d’indicadors d’alt rendiment de les seues universitats, només precedida per Catalunya, País Basc i Navarra. Així es desprén de la cinquena edició del Rànquing CYD que elabora la Fundació CYD.

El Rànquing CYD és una eina en línia per a comparar la qualitat de les universitats espanyoles. Per a això, incorpora una sèrie d’indicadors agrupats en cinc dimensions: Ensenyament i Aprenentatge, Investigació, Transferència de Coneixement, Orientació internacional i Contribució al Desenvolupament Regional. El rendiment relatiu d’aquests indicadors s’expressa en tres trams: grup de major rendiment, grup de rendiment intermedi i grup de menor rendiment.

D’acord amb aquesta classificació, la Comunitat Valenciana se situa entre les tres regions amb major nombre d’indicadors d’alt rendiment de les seues universitats en la dimensió d’Investigació, junt amb Cantàbria, Catalunya i Galícia, i en Contribució al Desenvolupament Regional, junt amb Catalunya i Andalusia.

En aquesta cinquena edició, el Rànquing CYD ha publicat resultats de 22 àmbits de coneixement i 2.235 titulacions per 73 institucions d’ensenyament superior, que representen el 87% de les 82 universitats espanyoles que imparteixen ensenyaments de grau. Consulta ací els resultats.