06/06/18 La UV i la UPV, les dos universitats espanyoles més actives en ocupabilitat

la-uv-i-la-upv-les-dos-universitats-espanyoles-mes-actives-en-ocupabilitatLa Universitat de València i la Universitat Politècnica de València són, en aquest ordre, les dos universitats espanyoles que es mostren més actives en actuacions destinades a impulsar l’ocupabilitat dels seus alumnes, segons la monografia Itineraris d’inserció laboral i factors determinants de la ocupabilitat: formació universitària versus entorn, elaborada per la Fundació BBVA i l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE).

L’informe classifica 40 universitats d’Espanya a partir de deu indicadors: servei d’orientació pre-universitat; sensibilització; informació; formació; orientació professional i laboral; pràcticum; ocupació; emprenedoria; observatoris: estudis d’inserció laboral, i indicadors de qualitat. L’anàlisi identifica un total de 1.425 actuacions o programes de promoció de l’ocupabilitat, fet que suposa una mitjana de 23 activitats per universitat.

Així mateix, la Universitat Miguel Hernández d’Elx aconsegueix situar-se setena en el rànquing. També aconsegueixen classificar-se la Universitat Jaume I, la Universitat d’Alacant i la Universitat Cardenal Herrera CEU.

Característiques de les universitats que més impulsen l’ocupabilitat

Segons l’informe, les universitats amb més capacitat per a impulsar l’ocupabilitat del seus egressats i egressades consideren l’ocupabilitat com un objectiu estratègic, posseeixen una oferta docent que atén l’ocupabilitat de les titulacions, promouen la mobilitat entre els seus estudiants, es preocupen per la qualitat del seu professorat, i inverteixen en capital relacional amb el seu entorn, mitjançant la col·laboració amb empreses i institucions en formació, investigació i transferència.