17/01/19 Miguel Ginés Vilar, nou director general de l’AVAP

miguel-gines-vilar-nou-director-general-avap-2

El passat 21 de desembre, el Ple del Consell va nomenar Miguel Ginés Vilar com a director general de l’AVAP per a substituir Salvador Palazón en el càrrec. El nou director general de l’AVAP afronta amb entusiasme i compromís aquest nou repte professional.

Miguel Ginés va nàixer a Castelló de la Plana i és titular d’universitat en l’àrea de coneixement de Fonaments de l’Anàlisi Econòmica i adscrit al Departament d’Economia de la Universitat Jaume I.

Es va llicenciar en Matemàtiques per la Universitat de València el 1991, període en el qual va formar part del Claustre de la Universitat, i el 1996 va obtenir el títol de doctor en Economia per la Universitat d’Alacant. És, així mateix, expert en béns públics, elecció social i teoria de la negociació cooperativa.

Al llarg de la seua trajectòria investigadora ha participat en 21 projectes d’investigació en convocatòries a escala europea, estatal i autonòmica, i ha publicat 10 articles en revistes científiques. També ha participat en 4 projectes de transferència de coneixement, en el naixement d’una spin-off acadèmica i en la creació del Laboratori en Economia Experimental de l’UJI. Així mateix, ha estat professor visitant a la Universitat de Lausana (Suïssa).

A la Universitat Jaume I de Castelló ha participat en l’elaboració del pla d’estudis del Grau en Gestió i Administració Pública, va ser membre de la comissió per l’elaboració del pla d’igualtat de la Universitat Jaume I i ha estat responsable de la Càtedra Muhammad Yunus de Microcrèdits de l’UJI.

El nou director general de l’AVAP ha ocupat llocs de gestió acadèmica a la Universitat Jaume I. Ha estat secretari del Departament d’Economia (2008-2010), vicedegà de la Diplomatura de Ciències Empresarials (2010-2014), vicedegà del Grau en Economia (2011-2014) i director del Departament d’Economia des del 2014 fins a l’actualitat. També ha estat membre del Consell de Govern i del Claustre de la Universitat Jaume I.