15/11/18 L’UJI investeix doctora ‘honoris causa’ Anna Lluch

uji-investeix-doctora-honoris-causa-anna-lluch

La Universitat Jaume I ha investit doctora honoris causa la doctora Anna Lluch Hernández, en un acte presidit per la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. El director general de l’AVAP, Salvador Palazón, ha assistit a la investidura, que ha coincidit amb l’acte d’obertura del curs 2018-2019 de l’Escola de Doctorat.

Anna Lluch és catedràtica de Medicina de la Universitat de València i cap de servei d’Hematologia i Oncologia Mèdica de l’Hospital Clínic Universitari de València. A més, forma part del Consell Assessor de l’AVAP.

El laudatio de la doctora Lluch ha sigut pronunciat per Vicent Montalt, professor de Traducció i Interpretació, director del Màster en Traducció Mèdic-sanitària, i membre del grup d’investigació GENTT, sota el títol “La Dra. Anna Lluch: la medicina humanitzada”. A més dels seus mèrits acadèmics i professionals, Montalt ha destacat sobre la doctora Lluch el valor de la paraula, sobretot la paraula en la interacció amb la pacient.

Per la seua banda, Anna Lluch ha centrat la seua intervenció “Noves fronteres en la investigació del càncer: teràpies personalitzades o de precisió” en els nous reptes en el tractament i la investigació del càncer, “un dels problemes de salut més greus al món desenvolupat, que incideix, de forma especial, en els grups humans més desfavorits “.

La doctora ha indicat que la sanitat pública ha de posar els mitjans necessaris perquè el cost farmacèutic no siga l’excusa que possibilite l’existència de discriminacions entre els pacients. Així mateix, ha apuntat a la necessitat de donar un decidit suport als equips d’investigació multidisciplinaris, formats per experts de les diferents àrees, per a potenciar la individualització dels tractaments, i amb unitats d’investigació clínica translacionals per aconseguir una investigació aplicada.

Font: UJI