10/12/18 Un professor de la UA rep el Premi d’Investigació Societat Científica Informàtica d’Espanya-Fundació BBVA 2018

un-professor-de-la-ua-rep-premi-investigacio-societat-cientifica-informatica-espanya-fundacio-bbva-2018

El professor de la Universitat d’Alacant, Jorge Calvo Zaragoza, ha rebut el Premi d’Investigació Societat Científica Informàtica d’Espanya-Fundació BBVA 2018 per la seua “notable investigació” al camp del reconeixement òptic de música.

Mitjançant tècniques d’intel·ligència artificial, la investigació del professor Calvo intenta aconseguir que els ordinadors seguisquen algoritmes d’aprenentatge automàtic a partir de partitures musicals i la informació que contenen, de manera que puguen interpretar-les.

L’objectiu és fer accessible el patrimoni musical que roman en catedrals o arxius històrics i mai s’ha digitalitzat. Tenint en compte que la major part de la música que s’ha compost al llarg de la història es troba sols en format escrit, aquesta eina pot ser útil per a distribuir la informació, organitzar recerques, traduir-la a notació moderna i, sobretot, per que aquestes tasques es puguen fer en un temps i cost raonables.

L’escassa investigació en aquest camp va portar a Jorge Calvo a endinsar-se en aquest àmbit, ja que, segons explica, molts grups “porten treballant des de fa 40 anys en la lectura de text, però el tema musical no està tan avançat”.

Font: UA i Fundació BBVA