24/11/17 Un seminari debat sobre el paper dels rànquings per millorar les estratègies de les universitats

L’AVAP ha assistit al seminari ‘Els rànquings com a instruments per a la millora i la direcció estratègica de les universitats’, organitzat hui a València per la Fundació BBVA i l’Ivie, amb l’objectiu d’analitzar les possibilitats d’aquestes classificacions com a eines per millorar la gestió i resultats de les universitats.

La jornada ha estat inaugurada pel director d’Investigació de l’Ivie, Francisco Pérez, que ha manifestat la importància de les universitats en l’adaptació i integració de l’economia de coneixement. En aquest sentit, les universitats han de contribuir de la millor manera possible a la formació del capital humà per aconseguir el millor aprofitament.

El catedràtic de la Universitat de València i investigador de l’Ivie Joaquín Aldás ha explicat els avantatges d’analitzar a les universitats en el seu propi context per a poder comparar el seu acompliment amb altres institucions de similars característiques. Com és el cas de l’informe U-Rànquing, que elaboren les dues entitats, i que estableix fins a set grups estratègics d’universitats amb similars característiques.

Durant el seminari també s’ha abordat la conveniència d’introduir criteris d’ocupabilitat dels titulats en els rànquings universitaris, així com els reptes a què s’enfronten les universitats i les eines per al seguiment i anàlisi de l’ocupabilitat.

Font: Ivie